KONYA (AA) - İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatının (OICC) 30. Yönetim Kurulu ve İşbirliği Fonu ile 4. Dijital Etkileşim Komitesi Toplantısı, 11-13 Ağustos'ta Konya'da yapılacak.

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Japon Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, dünyanın birçok önemli kuruluşunda Konya ve Türkiye'yi temsil ettiklerini söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla Konya'nın dış dünyadaki yükselişinin sürdüğüne işaret eden Akyürek, şehrin gelecek yılın İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edildiğini anımsattı.

Akyürek, organizasyonun gelecek yıl yapılacak uluslararası toplantıya hazırlık olduğunu belirterek, "Konya, gelecek yıl birçok toplantıya ev sahipliği yapacak. İslam Kültür Merkezi, Ecdad Parkı, Mevlana Kültür Merkezi bölgesinde tamamlayacağımız çalışmalar, Mevlana Müzesi ve Konya Müzesi, Endülüs Parkı çalışmasını bu tarihlere yetiştirerek, kültürel çalışmaların yanında fiziki olarak da farklı bir mana ortaya koyacağız" diye konuştu.

İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı toplantılarında dünya ülkelerinden birçok belediye başkanını ağırlayacaklarını ifade eden Akyürek, 2016'da tüm üyelerin ve dünya belediyelerinin katılacağı genel kurul ve toplantıya ev sahipliği yapmak istediklerini, bununla ilgili kararların da bu toplantıda alınacağını dile getirdi.

Organizasyonun tanıtım toplantısına OICC Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Hamdi Mustafa ve gazeteciler katıldı.

İslam dünyasındaki yerel yönetimlerin kalkınma standartlarının belirleneceği organizasyona Mekke, Medine ve Kudüs belediye başkanlarının da katılacağı öğrenildi.