KUDÜS (AA) - İsrail ordusunun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yayın yapan Filistin el-Yevm kanalının Batı Şeria'daki ofislerini "terör propagandası" yaptığı gerekçesiyle kapattığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1945 yılındaki olağanüstü hal kanunu uyarınca İslami Cihad Hareketi'ne ait olan "Filistin el-Yevm" kanalının ofisleri, terör propagandası yaptığı iddiasıyla kapatılarak, yayın yasağı getirildi.

Kanalın ofis müdürü gözaltına alındı

Öte yandan Filistinli Gazeteciler Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, kanalın ofis müdürü Faruk İlyat'ın Bir Zeyt'teki evinden gözaltına alındığı kaydedildi.

Ofise düzenlenen baskında da bir foto muhabiri ve teknisyenin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail askerleri, ofiste bulunan kişilere çalışma yasağını yazılı olarak iletti. Baskında, canlı yayında kullanılan araç ve cihazlara el konuldu. Bunlar, işgalci İsrail'in yönetimdeki başarısızlığını yansıtan tavrı nedeniyle, Filistinli gazetecilere ve medya organlarına yönelik sistematik bir şekilde yürütülen uygulamalardır."