KONYA (AA) - Konya'da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti. 

Tarihi Şerafettin Cami'nde Cuma namazı sonrası toplanan grup, Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İsrail'in Müslümanlara yönelik kışkırtmalarının devam ettiğini söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikasının bir parçası olduğunu dile getiren Parlak, İsrail'in uluslararası anlaşmaları hiçe saydığını belirtti.

Parlak, Mescid-i Aksa'nın bir İslam mabedi olduğunun altını çizerek, "Buna rağmen İsrail, Mescid-i Aksa'yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir. Mescide Müslümanların girmesini silah zoruyla engelleyerek, Yahudilerin içeri sokulması, Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alınmasının adım adım işletilmesidir. İsrail, Doğu Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı İslam'dan koparabilmek için her türlü yola başvurabilmektedir" diye konuştu.

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.