Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan işsiz genç Ahmet Altuntaş, 18 Ekim’de Amasya’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği mektubun cevabını bekliyor.

İl merkezindeki açılış ve ziyaretlerinin ardından geç saatlerde AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in Suluova’daki baba ocağını ziyaret eden Başbakan Davutoğlu’na yaklaşıp mektup verdiğini belirten 25 yaşındaki Ahmet Altuntaş, “Sayın Başbakanımızın elini öptüm, konuştuk. ’İş istiyorum, bana yardımcı olun’ dedim. ‘Sana yardımcı olacağım’ dedi. Mektubu alıp ceketinin cebine koydu. Büyük bir ihtimal okumuştur. Okumayacağını sanmıyorum. Kendisinden hala cevap bekliyorum” dedi.

Daha önce Organize Besi Sanayi Sitesi’nde 4 ay gece bekçiliği yaptığını, uğradığı saldırı sonucu yaralanmasının ardından işten çıkartıldığını, sonraki iş başvurularından da olumsuz yanıt aldığını anlatan Altuntaş, “Başbakanımızın bana yardımcı olacağını düşündüm. Verdiğim mektupta adım, soyadım, doğum tarihim ve adresim yazıyordu. Telefon numaram yazmıyordu ama yardım etmek isteyen, ulaşmak isteyen her türlü ulaşır. ‘Yeni evlendim. Mağdur durumdayım. Sizden Allah rızası için iş istiyorum’ diye yazmıştım” şeklinde konuştu.

2 yıl önce görücü usulüyle evlendiği eşi Sevgi’nin 6 aylık hamile olduğunu ve ihtiyaçlarının sürekli arttığını anlatan Altuntaş, doğacak kızına da ’Müberrah’ ismini vermeyi düşündüklerini söyledi.