KOCAELİ (AA) - İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) üyeleri, İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasını protesto etti.

Sabri Yalım Parkı'nda toplanan, çeşitli dövizler taşıyan üyeler adına konuşan İHSD Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin, ''Mavi Marmara'' gemisine yapılan baskının ardından, halkın seçtiği iktidara "Gezi olayları", "17-25 Aralık soruşturmaları" ve "Kobani provokasyonlarıyla" darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Geçen yıl 25 Aralık'taki soruşturma sonrasında, ''Paralel yapı''nın gerçek yüzünün ortaya çıktığını ifade eden Ergin, "Bugüne kadar Müslüman halkın İsrail protestolarında sizi hiç kimse görmedi fakat bugün sokakları, adliye önlerini dolduruyorsunuz. Anlaşılan o ki otoriteden gereken izni hatta emri almışsınız. Bunda sonra bu halkın ve ümmetin hafızasında İsrail'in emriyle hareket eden piyonlar olarak anılacaksınız. Sizin içinizdeki masum insanları suçlamalardan tenzih ederiz. Onlar da kandırılmıştır. Onları da bu ihanet çetesiyle tüm bağlarını kopartmaya davet ediyoruz" dedi.