İSTANBUL (AA) - Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da bugün mevsim normallerinin 12 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren kuvvetli sağanakla 4 ila 8 derece azalacağını bildirdi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da şubatın ılık ve yağışlı geçtiğini söyledi.

İl genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece üzerinde seyrettiğini anlatan Güler, yağışların ise normallerden yüzde 10 ila 45 arasında fazla gerçekleştiğini dile getirdi.

Güler, mart ayının da diğer yıllara oranla oldukça sıcak başladığını ifade ederek, "Martın sıcaklık ortalaması 11 derece. Bugünse hava sıcaklığı normallerin yaklaşık 12 derece üzerinde gerçekleşti. İstanbul genelinde hava parçalı bulutlu geçiyor. Sıcaklık da 21-26 derece arasında bulunuyor. Buna göre, kentteki en yüksek sıcaklıkları baz alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 derece ve Bakırköy'de 21 derece oldu" dedi.

"Yarından itibaren kuvvetli sağanak ve serin hava geliyor"

İstanbul genelinde yeni bir hava dalgasının etkili olacağını kaydeden Güler, "Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin hava ve sağanağın etkisine girecek. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek. Buna göre, yarın sabah saatlerinde İstanbul'da kuvvetli sağanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna bağlı olarak 4 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu.

Güler, özellikle yarın ciddi yağış beklediklerini anlatarak, "Çarşamba günü İstanbul'da kuvvetli sağanak, hava sıcaklığının en düşük 9, en yüksek 16; perşembe, sağanak en düşük 8, en yüksek 13; cuma, yağmur, en düşük 8, en yüksek 15; cumartesi, çok bulutlu, en düşük 9, en yüksek 14 ve pazar ise parçalı bulutlu, en düşük 8, en yüksek 17 derece olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer