İstanbul ve İzmir Barosu’nun yeni yönetim kurulları, Anıtkabir’e ziyarette bulundu. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İzmir Barosu yönetimine “Şükürler olsun Anıtkabir yolunu bilen yönetim oldu” ifadesini kullandı.

İstanbul ve İzmir Barosu’nun genel kurulu sonucunda oluşan yönetim kurulu, Anıtkabir ziyaret gerçekleştirdi. Anıtkabir’e ilk ziyaret, İzmir Barosu Yönetim Kurulu gerçekleştirdi. İzmir Barosu adına Başkan Avukat Aydın Özcan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Yapılan saygı duruşundan sonra Başkan Özcan Anıt Şeref Defterini imzaladı. Özcan, deftere şunları yazdı:

“Bizler çok sevdiğin Zübeyde annemizi emanet ettiğin, güzel İzmir’den gelen avukatlar olarak kurduğun cumhuriyete, ilke ve devrimlerine bağlılığımızı bildirmek için huzurunuzda bulunuyoruz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmak yolunda ilke ve devrimlerine daima sadık olacağız.”

Anıtkabir’de ikinci ziyaret ise, İstanbul Barosu Genel Kurulu sonucunda oluşan Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul Barosu adına Başkan Avukat Ümit Kocasakal, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Yapılan saygı duruşundan sonra Başkan Kocasakal ve üyeler, Misak-i Milli Kulesine geçerek Anıt Şeref Defterini imzaladı. Kocasakal, deftere şunları yazdı:

“Ülkemiz içinden geçtiği bu karanlık günlerde, yeniden üstlendiğimiz görevde senden güç almak, sana, ilkelerine ve devrimlerine olan bağımlılığımızı, bunları Cumhuriyetimizi korumaya yönündeki sarsılmaz azim ve kararlılığımızı sana bildirmek üzere İstanbul Barosu olarak bir kez daha huzurunda olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Anıtkabir’de gerçekleştirilen ziyarette İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal ve üyeleri, İzmir Barosu Başkanı seçilen Avukat Aydın Özcan ve yönetimini tebrik etti. Kocasakal, İzmir Barosu yönetimine “Şükürler olsun Anıtkabir’in yolunu bilen yönetim oldu” ifadesini kullandı.