İSTANBUL (AA) - Fatih'te, bir taksi şoförü, aracında yolcu olarak bulunan ve parasını gasbetmek istediği öne sürülen Gürcistan uyruklu şüpheli tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Turgut Özal Caddesi Pazartekke tramvay durağı yakınında seyir halindeki 34 TJY 84 plakalı takside bulunan müşterisi tarafından parası gasbedilmek istenen sürücü Bekir Dil (46), kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Dil'in kontrolünü kaybettiği otomobil, bariyerlere çarptı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Dil, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Parasını gasbetmek istediği taksi şoförü Dil'i bıçakladığı iddia edilen Gürcistan uyruklu şüpheli, kazanın ardından polis tarafından yakalandı. Şüpheli, Fatih Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne götürüldü.

Olayın duyulması üzerine Fatih Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan taksiciler adına açıklama yapan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, bir taksi sürücüsünü daha şehit verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşımız vefat etti. Ekmeğini kazanırken şehit edildi. 'Önce can güvenliğimiz' diyoruz. Kabinli araçlar istiyoruz. Bu iş panik butonuyla sağlanamaz. 20 milyonluk bir metropolde yaşıyoruz, kimi müşteri olarak aldığımız belli değil. Bunun için kabinli araçlara ihtiyacımız var ve tüm yetkililerden bunu istiyoruz."