Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul gibi metropol şehrin su ihtiyacını karşılayan Melen havzasını çiçek gibi yapmakta kararlı olduklarını söyledi.

Melen Havzası Koruma Projesi Koordinasyon Toplantısı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde basına kısa bir bilgi veren Bakan Veysel Eroğlu, Düzce için hayati bir toplantı yapıldığını belirterek, “Melen Havzası, Düzce için çok hayati bir toplantıyı yapıyoruz. Bu havzayı çiçek gibi yapacağız kararlıyız. Çünkü bu havza İstanbul’a su temin eden ve ülkenin en önemli havzalarından birisi. O bakımdan bu havzayı korumak için 15 planlık eylem planı hazırlıyoruz. Bunu hepimiz dört dörtlük takip edeceğiz. Başta ben olmak üzere bunu bizzat takip edeceğim. Biz bir konuda kararlıyız. Bu eylem planında kim neyi ne zaman nasıl yapacağız bu kesinlikle belli olacak. Buradan da bunun imzasını atarak ayrılacağız. Madem ki biz İstanbul gibi dünyanın en büyük metropol kentine su temin ediyoruz dolayısıyla burayı korumak ama vatandaşları asla mağdur etmeyerek, koruma kullanma dengesini göz ederek yapacağız. İstanbul’a çok yakın tabiat harikası bir il bunu değerlendirmiyoruz. Neden imkanlar sağlanmamış biz burayı tabiat turizminin doğa turizminin merkezi yaparsak sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya açmak istiyoruz. Dünyaya örnek olacak bir çalışma yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.