OHAL kapsamında 689 ve 690 sayılı 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yayınlanan yeni KHK'larla televizyonlardaki evlilik programları yasaklandı. Aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu toplam 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarılırken, 731 kişi görevine iade edildi.

47 kurum kapatılırken, 5 kurumun ise açılmasına izin verildi. 484 öğretim üyesi ihraç edilirken, yurt dışında burslu okuyan 59 öğrencinin de ilişiği kesildi.

Yeni KHK ile muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verilirken 690 Sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

KAMUDAN İHRAÇ EDİLEN KİŞİLERİN LİSTESİ

GÖREVE İADE EDİLEN PERSONEL LİSTESİ

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

Sağlık Bakanlığı'ndan 216, Adalet Bakanlığı'ndan bin 127, Diyanet İşleri'nden 201, Hava Kuvvetleri'nden 429, Deniz Kuvvetleri'nden 131, Sahil Güvenlik'ten 120, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 56, Kara Kuvvetleri'nden 435 personelin ihraç edildiği öğrenildi.

Yargıtay'dan 19, Yüksek Seçim Kurulu'ndan ise 6 kişi ihraç edildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı da İçişleri Bakanlığı'na bağlanırken göçmen kaçakçılığı suçu işlenen araçlara el konulmasının önü açıldı.

  • EVLİLİK PROGRAMLARININ YASAKLANMASI - MADDE 606112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “koruyucu sembol kullanılmadan” ibaresi “koruyucu sembol kullanılsa dahi” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “(4) Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”

AÇILMASINA İZİN VERİLEN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

İLİŞİĞİ KESİLEN YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ