ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz 'milli mutabakat metni'dir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, istiklal ve istikbal mücadelesinin en çetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, milletin hissiyatına tercüman olduğunu belirtti.

Milletin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif'in, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaştığını, diriliş harekatının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif, istiklal harbini zafere götüren süreçte kürsülerdeki konuşmalarıyla, at sırtında Anadolu'da yaptığı seyahatlerle, derinlikli yazılarıyla, binbir zahmetle çıkardığı dergi nüshalarıyla milletimizi aydınlatmış, umut ışığı olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan ve bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz 'milli mutabakat metni'dir. Milli şairimiz Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken de istiklal mücadelesinde ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiş, milletimizin o zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı tarihe altın harflerle kazımıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."