KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ), İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle panel düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki "Mehmet Akif Ersoy" panelinin açılışında yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un sadece kendi dönemine değil sonraki dönemlere de etki yaptığını belirterek, lise yıllarında okuduğu "Safahat" adlı kitabından çok etkilendiğini söyledi.

Panelde konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan da Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecine kadar olan yaşantısını anlatarak, "Mehmet Akif Ersoy o dönemde bu şiiri yazabilecek ümit ve aksiyona sahipti. O, İslami şairi olarak milli mücadelenin sivil kahramanıdır. İçinde bulunulan ümitsiz anda ümit ve iman telkin eden şiiri ancak o yazabilirdi" dedi.

AEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı isimli video gösterisinin yapıldığı panele Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.