YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Yeleğen, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Günaydın, İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mesut Erbir, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda vatana sahip çıkmak, yılmadan, usanmadan çalışmak gerektiğini anlattığını kaydetti.

Programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı slayt gösterisiyle izleyicilere sunuldu, Milli Mücadele'yi konu alan gösteri ile İstiklal Marşı oratoryosu sahnelendi ve şiirler okundu.

Programın sonunda Kaymakam Yasin Özcan, il genelinde yapılan "Ezan Okuma Yarışması"nda birinci olan Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bahadır Kulabaş'a ve il genelinde yapılan "Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve Eserleri’" konulu bilgi yarışmasında birinci olan Şehit Hasan Hüseyin Aksoy öğrencisi Mevlüde Çelik'e ödül verdi.