İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gaziantep’te yaptığı konuşmada 12 Eylül’den kalma yasa ile yönetildiklerini söyledi.

İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü’nün 2014-2015 Akademik Yılı’nda başlattığı ‘İTÜ’lü Olmak’ projesi, Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşiyor. İTÜ Mezunlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje, İstanbul’da başlayıp İzmir ve Ankara’da devam etti. Proje kapsamındaki dördüncü il ise Gaziantep oldu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca başkanlığındaki heyet, Gaziantep’te öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Çok sayıda İTÜ’lünün yaşadığı Gaziantep’te, İTÜ mezunları kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti. Tuğcan Otel’de İTÜ Mezunlar Derneği Gaziantep Şubesi’nin organizasyonuyla ile yapılan kaynaşma toplantısında bir konuşma yapan Rektör Karaca, önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, şu anda 130 bini geçkin bir mezun portföyü olduğunu ifade ederek, “Ülke siyasetinden alt yapısına kadar her taşın altında İTÜ’nün ismi ya da resmi vardır. Edirne’den Kars’a kadar her yerde bulunmuşlardır. O yüzden mezun ağı önemli. Üniversiteyi üniversite yapan, en azından belirli sıralamalarda yer aldığı mezun portföyü, köklü geçmişi ve birikimidir. Ne kadar çok şey yapsanız da 50-100 yaşına ulaşmamış üniversitenin başarılı olması mümkün değildir. Hep gelip geçicidir. Çünkü bir birikim olması lazımdır. İTÜ o yüzden çok şanslı, kendini sürekli yenileyebilen dinamik bir süreç içerisinde. En büyük özelliklerinden biri de İstanbul’da olması. Bir de her yere ulaşabilme yeteneğimiz var. Mesela Kars’ın restorasyonu için de proje yapıyoruz, Erzurum için de yapıyoruz, Rize’nin de yapıyoruz, Mardin’e de gidiyoruz. Safranbolu’nun ortaya çıkarılması, şekillenmesinde eski dokunun ortaya çıkarılması İTÜ’nün sayesindedir” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca son olarak şunları söyledi:

“En büyük sorun şu anda sistem problemidir. Daha 12 Eylül’den kalma bir yasa ile yönetiliyoruz. En büyük sıkıntı o. 9-5 mantalitesi. Memur mantalitesi ve memur alışkanlıklarıyla üniversiteler dünyanın hiçbir yerinde yönetilmiyor. Diğer üniversiteler 4 saat yaşayan ve çalışan yerlerdir. Biz bunlardan arınırsak Türk eğitim sistemi gelişir. Tabii temelde de problemler var."