İZMİR (AA) -  İzmir'de AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından Konak Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Osmanlıca kursu açıldı.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'ndaki kursun ilk dersinde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yeni Türkiye yolunda ciddi adımlar atıldığını, AK Parti iktidarının sağlık, ekonomi gibi alanların yanı sıra kültürel alanda da çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Geleceğe emin adımlarla ilerlemek için geçmişi iyi bilmek gerektiğini ifade eden Delican, "Bu coğrafyada yaşayanlar olarak geleceğe dair ciddi beklentilerimiz var. Barış süreci de bunlardan biri. İlk kez, milli bir proje bizim tarafımızdan yürütülüyor. Geçmişteki değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra okullarda Osmanlıca öğretilecek, çocuklar ecdadı sevip, daha fazla sahiplenecek" diye konuştu.

Delican, aydın nesillerin yetişmesini istediklerini, aydın olmanın kolay olmadığını kaydederek, aydınların bir kaç dil bilmek zorunda olduğunu vurguladı. Kendisinde de Osmanlıca konusunda eksiklik hissettiğini, bunun için kursa gönüllü olduğunu anlatan Delican, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da böyle bir kurs düzenlemişti, sonra kurs kapatıldı. Bazı şeylerin normalleşmesi gerektiğini belirterek kursu açmasını istedik, cevap pek güzel değildi. Konunun siyasallaştığını ondan vazgeçtiğini söyledi. Mahalle baskısından kurtulabilse ve kursu devam ettirebilseydi biz de katılırdık. Bu kursla geçmişimizi öğreneceğiz."

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım da kursa yaklaşık bin kişinin başvurduğunu, ilk etapta 40'ar kişilik iki bölüm halinde kursu başlattıklarını söyledi.

Dört aşamalı yapılacak kursta, her aşamanın sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olanlara sertifika verilecek.