İzmir’in Konak ilçesinde, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz adına bu yıl ikincisi düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvada oynanan maçlardan çok kardeşlik, dayanışma ve barış mesajları öne çıktı.

Konak Belediyesi tarafından, Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz adına bu yıl ikincisi düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Futbol Turnuvası’nın final maçı, Atilla Spor Tesisleri’nde Domane Cici Spor ve Devrim Gücüspor arasında oynandı. 1-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen turnuvada, finalde Domane Cici Spor’u yenen Devrim Gücüspor şampiyonluğa ulaştı. Turnuvayı izlemeye gelenler arasında Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ve annesi Emel Korkmaz ve kuzenleri de vardı. Olaylar sırasında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından, maçın başlama vuruşunu Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz yaptı. Turnuvalarda, genelde futboldan çok dayanışma, barış ve kardeşliğe dikkat çekildi.

ANNE KORKMAZ AĞLATTI

Final maçı sonrası düzenlenen kupa töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Turnuvanın birincisi Devrim Gücüspor’a kupasını veren Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Hepinizde Ali İsmail’i görüyorum. Katkı koyan, yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Baba Şahap Korkmaz da etkinliğe katkı sunan herkesle gurur duyduğunu ifade ederek, "Ali İsmail bizim gururumuz. O bizi temsil ediyordu. Ali İsmail benim oğlum ama ondan çok şey öğrendim. Bizim için büyük bir kayıp. O ve arkadaşları yanlış yapmadı; hırsızlık yapmadılar, adam öldürmediler. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlara vuran, öldüren, destek çıkanlar utansın. Ali İsmail’i andığınız, unutmadığınız, yaşatmaya çalıştığınız için teşekkür ederim” diye konuştu. Turnuvaya destek veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Ali İsmail Korkmaz’ın adının yaşatılması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: "Gezi sürecinde çok şey yaşadık. Kayıplarımız oldu. Onlar için birlikte ağladık. Direndik, sözümüzü söyledik. Dayanışmamız için, özgürlük için, bir arada olmak için, özgürce spor yapmamız için birbirimize ihtiyacımız var. İyi ki varsınız."

Tören sonunda kazanan takımlar, günün anısına kupalarını Korkmaz ailesine hediye etti.