İZMİR (AA) - Bornova'da 2012 yılında iki kişiyi öldüren sanığa, 52 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Özer Polat ile ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığa tartıştığı Ömer Anşın'ı “kasten öldürme” suçundan önce müebbet hapis cezası vedi, ardından bu cezayı “tahrik” indirimi uygulayarak 18 yıla düşürdü, Anşın'ın arkasına saklandığı taksi şoförü Mustafa Sunar'ı öldürmekten de önce müebbet, daha sonra “olası kasıt” sebebiyle 25 yıl hapis hapis cezasına hükmetti.

Ayrıca lokantada bulunan iki kişiyi “silahla tehdit” suçundan toplam 6 yıl, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 3 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası verilen sanık, toplam 52 yıl hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Kararın açıklanmasının ardından, “Bu ceza çok değil mi başkanım?” diye soran sanığa Mahkeme Başkanı Hüseyin Akkuş, “Bir kişiyi öldürmüşsün, orada bulunan, hiç suçu olmayan birini de öldürmüşsün, ne bekliyordun, beraat mi verseydik?” karşılığını verdi.

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan maktul taksi şoförü Mustafa Sunar'ın avukatı Anıl Güler, kararı temyiz edeceklerini, bireysel silahlanmanın ülkede giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini, bu yüzden hiç suçsuz yere insanların öldüğünü, düşük cezaların caydırıcılıktan uzak olduğunu, yeni kurbanların olmaması için cezaların arttırılması gerektiğini söyledi.

Müvekkilinin sanık aleyhine maddi ve manevi tazminat davasının da sonuçlandığını aktaran Güler, 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, müvekkilinin annesine 35 bin, kızına 50 bin, iki kardeşine 7'şer bin lira maddi, kızı ve annesi için toplam 50 bin lira da manevi tazminata hükmedildiğini açıkladı.

Bornova ilçesinde 2012 yılında bir lokantada çıkan kavgada Özer P, tartıştığı Ömer Anşın ile bu kişinin arkasına saklandığı taksi şoförü Mustafa Sunar'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar köyüne kaçan sanık, bir tanıdığının evinde tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunmuş, tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı.