İzmir Üniversiteler Platformu dönem başkanlığını üstlenen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, platformun gelişim sürecine ilişkin toplantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Deniz’in Müdürlük görevini üstlenmesiyle faaliyete geçen İKÇÜ Kadın Araştırmaları Merkezi (İKÇÜKAM), İzmir üniversitelerinin kadın araştırma merkezleri yetkilileri ve merkez kurma hedefi olan diğer İzmir üniversitelerinin temsilcileriyle İÜP çatısı altında ilk operasyon grubu toplantısını gerçekleştirdi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan’ın da iştirak ettiği toplantıya; çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

“İKÇÜ KADIN ARAŞTIRMALARI MERKEZİ OLDUKÇA ÖNEMLİ”

İzmir’deki üniversitelerin kadın araştırma merkezlerinin eş güdüm içinde projeler üretmesi görüşülen toplantıda katılımcılara seslenen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, kadın hakları konusunun insan hakları çerçevesinde değerlendirilmesinin gerekliliğine değindi.

Prof. Dr. Akhan, Türkiye’nin kalkınabilmesi için özellikle kadınlarımızın eğitimine gereksinim olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akhan, “Dünyada ve ülkemizde kadınlarla ilgili temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, okuma yazma oranı gibi birçok gösterge bu konuda yapılacak daha çok şeyin olduğunu ortaya koymaktadır. Bu noktada üniversite olarak kadın örgütleri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak her zaman kadınlarımızın yanında olacağız. İKÇÜ Kadın Araştırmaları Merkezi’nin kurulmasını oldukça önemsiyorum. İzmir’deki diğer üniversitelerle atılacak her adım, kadınlarımızın haklarına yapılacak her katkı toplumumuzun gelişmişlik düzeyine yapılmış katkıdır. Kadına yönelik algıyı geliştirme ve değiştirmenin, aynı zamanda kadına yönelik şiddetin önlenmesinin yolu ortaklaşa gerçekleştirilecek proje ve eğitimlerden geçmektedir. Bu sürece güç birliği içinde katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantı sonunda İÜP altında faaliyet gösterecek operasyon grubunun adı ‘İzmir Kadın Araştırmaları Merkezleri Operasyon Grubu’ olarak belirlenirken grubun rutin toplantı programları ve yapılacak ortak faaliyetler konusunda fikir alışverişi yapan temsilciler merkezler arası eşgüdüm sağlama ve sinerji oluşturma adına sağlam temeller atma yolunda memnuniyetlerini dile getirdi.