ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün jandarma teşkilatımızın sahip olduğu terörle mücadele tecrübesi dünyanın pek az güvenlik biriminde mevcut olan bir yapıdır. Aynı şekilde doğal afetlerde, kazalarda, kaybolmalarda yürütülen arama kurtarma çalışmalarının başarısı bakımından da jandarma teşkilatımız müstesna bir yere sahiptir" dedi.

Erdoğan, Güvercinlik'teki Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığını (JÖAK) ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden helikopterle Jandarma Hava Grup Komutanlığına gelen Erdoğan'ı, burada Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar ve Kışla Komutanı Korgeneral Ata Kalkan karşıladı.

Tören kıtasını selamlayan, ardından da özel operasyon malzemelerini inceleyerek bunlar hakkında bilgi alan Erdoğan'a "Komanda bıçağı" hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının güzide birimi olarak nitelendirdiği, Güvercinlik Özel Harekat Eğitim Merkezini ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bin yıl önce geleceğimizi inşa etmeye karar verdiğimiz bu toprakların vatanımız haline dönüşmesi için canını esirgemeyen tüm şehitlerimizi ve ömürlerini bu mücadeleye vakfeden tüm gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Bilhassa temmuz ayından beri diğer güvenlik görevlilerimizle birlikte Doğu ve Güney Doğu'daki şehirlerimizde yaşanan olaylarda şehit olan jandarma özel harekat mensuplarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum, 'Mekanları inşallah cennet olsun' diye dua ediyorum."

Jandarma teşkilatının kırsaldaki asayiş ve güvenliği sağlamakla görevli olduğunu ancak ülkede eskiden beri devam eden terör saldırıları sebebiyle jandarma teşkilatını bu yönde yoğun mücadele yürütmeye, uzmanlaşmaya yönelttiğine dikkati çeken Erdoğan, "Bugün jandarma teşkilatımızın sahip olduğu terörle mücadele tecrübesi dünyanın pek az güvenlik biriminde mevcut olan bir yapıdır. Aynı şekilde doğal afetlerde, kazalarda, kaybolmalarda yürütülen arama kurtarma çalışmalarının başarısı bakımından da jandarma teşkilatımız müstesna bir yere sahiptir. Jandarma Genel Komutanlığımızın tüm personelini gösterdikleri üstün başarıları sebebiyle tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Yürüttüğünüz mücadelede desteğim ve duam her zaman yanınızdadır"

Bölücü terör örgütünün temmuzdan beri sürdürdüğü alçakça eylemler karşısında dirayetle ve cesur bir şekilde mücadele veren jandarma özel harekat birliklerini özellikle kutladığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem terör örgütünün tuzaklarını boşa çıkartan hem de devletimizin bölge halkı ve uluslararası kamuoyu önünde mahçup duruma düşmesine meydan vermeyen vakur ve hassas duruşunuz sebebiyle sizler gerçekten her türlü takdirin üzerinde, tebriğe şayan bir mücadele yürütüyorsunuz. Gerek profesyonelleşen yapısı sayesinde jandarma teşkilatımızın birikiminden ve tecrübesinde daha etkin şekilde yararlanma imkanına sahip olduğumuzu memnuniyetle görüyorum. Yürüttüğünüz mücadelede desteğim ve duam her zaman yanınızdadır. Devletim ve milletim adına her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor gözlerinizden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, Rabbim yüreğinize, bileğinize kuvvet versin. İnanıyorum ki, sizler, nihayeti, uç noktası, şehadet olan bir mücadelenin kahramanlarısınız. Tebrik ediyorum, gazanız mübarek olsun."

Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da eşlik etti.