Kadıköy’de Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76’ncı yılında binlerce vatandaş “Ata’ya saygı zinciri” oluşturdu. Kadıköy’den Maltepe’ye kadar Atatürk için oluşturulan saygı zinciri havadan da görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76’ncı yılında anıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı dolayısıyla binlerce kişi "Ata’ya saygı zinciri" oluşturdu. 7’den 70’e binlerce vatandaş el ele tutuşarak, Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Denizde bulunan bazı tekneler de Türk bayraklarıyla gösteri yaptı. Bir tekne üzerinde "CHP’yi ve Süheyl Batum’u Atatürk düşmanlarına yem etmeyeceğiz" yazılı pankart ise dikkat çekti. Kilometrelerce uzunluğundaki insan zinciri havadan da görüntülendi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde Fenerbahçe sahilinden Maltepe’ye kadar sıralanan vatandaşlar saat 09:05’te Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunan bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Atatürk’ü unutmadıklarını ifade eden vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını ve onu çok sevdiklerini söyledi.

Saygı duruşunun ardından vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.