KAYSERİ (AA) - Kayseri Barosu Kadın Komisyonunca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Ne halimiz varsa güldük" adlı resim sergisi açıldı.

Adliye koridorunda açılan sergide, Kayseri Barosu'ndaki 20 kadın avukatın her türlü olumsuzluğa rağmen gülümsemesini anlatan 20 fotoğraf yer aldı. Kimi anne, kimi eş olan, aynı zamanda da avukatlık mesleğini sürdüren kadınların profesyonel ortamda çekilen fotoğrafları, vatandaşların ilgisini çekti.

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Burçin Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açtıkları sergi için kadın avukatların poz verdiğini söyledi.

Her fotoğrafın gerçek bir geçmişi ve kadın avukatların hayatında bir yeri olduğunu ifade eden Akbulut, "Kadınlar Günü denildiğinde gerek medyanın gerekse toplumun aklına şiddet görmüş, ezilmiş kadınlar geliyor. Biz bunu yıkmak için kadının hayat içindeki çeşitli hallerini ve yerini anlatan soyut bir fotoğraf çalışması yaptık. Hep gülen kadın fotoğrafları var. Acıdan, sıkıntıdan, dertten gülen ama her şekilde gülen kadınları ele aldık" diye konuştu.

Akbulut, fotoğrafların stüdyo ortamında profesyonel şekilde çekildiğini, kadın avukatların kendilerini anlatan pozlar verdiklerini dile getirdi.