KIRIKKALE (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bağlı kadın girişimcilerin katılımıyla "81 İlin Kadın Girişimcileri" sergisi Kırıkkale'de açıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadın girişimciler tarafından hazırlanan yöresel ürünler sergilendi. Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ekrem Gök ile 81 ilin kadın girişimcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 Burada konuşan Kolat, Türkiye’nin çok sıkıntılı günler yaşadığını belirterek, bu tür etkinliklerin ülkenin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine imkan sağlayacağını söyledi. 

Vatandaşların birbirini tanıdıkça, sevdikçe Türkiye’nin daha iyi noktalara geleceğini herkesin bilmesi gerektiğini kaydeden Kolat "Örflerimiz, inançlarımız ve geleneklerimiz aynı. Neyi bölüşemediğimiz üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Bir araya gelmek, birlikte adım atmak ülkemiz açısından da, geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Bu tür etkinlikler ülkenin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine imkan sağlıyor" diye konuştu. 

Konuşmasının ardından Kolat, beraberindekilerle kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. 

Tüm stantları gezerek, yöresel ürünler hakkında kadın girişimcilerden bilgiler alan Kolat, Amasya yöresine ait stantta haşhaşlı gözleme pişirerek, gözlemeyi açık arttırma usulüyle KTSO Başkanı Gök’e 200 liraya sattı. 

Etkinlik kapsamında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantta bulunan Çankaya Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İrge Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların girişimci olmasının toplum açısından önemine işaret etti.

Toplumun ekonomik ve sosyal yönden kalkınabilmesi için daha fazla kadının bu tür faaliyetlerle girişimci olması gerektiğini vurgulayan Şener, "Polatlı’dan 7 standımız var. Bunların arasında tasarım ürünleri, el sanatları, yemek ve gıda ürünlerimiz var. Kadınlarımız bu tür faaliyetlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor" dedi.

Sergi, 2 gün açık kalacak.