KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla "Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Projesi" başlatıldı.

Ağalar Konağı'ndaki proje tanıtım toplantısında konuşan Vali Necati Şentürk, projeyi, kadına yönelik şiddetin tırmanması nedeniyle başlattıklarını söyledi.

Resmi kayıtlara göre, kentte yılda yaklaşık 300 kadına yönelik şiddet vakası yaşandığını ifade eden Şentürk, şiddetin sebeplerinin başında cehalet, alkol ve kumar gibi etkenlerin geldiğini vurguladı.

Projeyle, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemeye ve bunu doğuran nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Şentürk, şöyle konuştu: 

"Büyükler olarak çocuklarımıza şefkatle yaklaşmalıyız. Çocuklar şefkatle, sevgiyle, ilgiyle büyür. Anne ve baba ayrılıkları, çocukları çok fazla üzen hadiselerdir. Annesiz ve babasız kalan bir çocuğun, sevgisiz ve şefkatsiz kalacağı ortadadır. Boşanmaların önüne geçmek için Kadına Hürmet Çocuğa Şefkat Komisyonunun ciddi şekilde gayret etmesi gerekmektedir."

Toplantıda, proje dahilindeki çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Şiddete maruz kalan kadınlar ve suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen proje, bir yıl sürecek. Proje kapsamında çeşitli eğitim ve gezi programları düzenlenecek. Valilik tarafından yürütülecek çalışmada, Kırşehir Emniyet, İl Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlükleri proje ortağı olarak yer alacak.