Hakkari’de “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” nedeniyle bir araya gelen kadınlar, şarkılar söyleyip sloganlar atarak 5 kilometre boyunca yürüdü.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü için Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde kitlesel yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Eş Başkanı Musa Çiftçi, HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, Meya-Der, İHD, STK temsilcileri, Kent Meclisi eş başkanları, Bınevş Kadın Merkezi çalışanları ile yüzlerce kadın ve erkek katıldı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan HDP binası önünde toplanan kadınlar, ellerinde değişik pankartlarla yürüyüşe geçti. Çarşı merkezinde yürüyüşe geçen kadınlar tef eşliğinde şarkılar söyleyip çeşitli sloganlar atarak Bağlar Mahallesi Sanayi yoluna doğru yürüyüşlerini sürdürdü. Öğrenciler okul pencerelerinde, sürücüler ise korna çalarak kadınlara destek verdi. HDP aracının hoparlörlerinde çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde yürüyüşlerini sürdüren kadınlara erkekler de geriden takip ederek destek verdi.

5 kilometre boyunca yürüyen kadınlar, Bağlar Mahallesi Sanayi yolunda basın açıklaması yaptı. DBP, HDP, Kent Meclis ve Binevş Kadın Merkezi tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Emine Akboğu, gündemde yer bulan olaylardan örnekler vererek kadınlara yapılan şiddeti kınadı. Basın açıklamasının ardından kadınlar Devlet Hastanesi önüne kadar yürüyüp sessiz şekilde dağıldı.