İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, toplumların gelişmişlik düzeyi görmek için kadının nerede olduğuna bakmanın yeterli olacağını belirterek, "Kadının nitelik bakımından güçlü olması, aileyi ve toplumu daha yukarı çıkaracak ve yüceltecektir. Kadın olmadan aile, aile olmadan toplum olmaz. O nedenle kadının hem aile hem de toplum içerisindeki statüsünü önemsiyor ve bu çerçevede sosyal politikalar geliştiriyoruz" dedi.

Ramazanoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Hayattır STK Buluşması"nda, 46 kadın sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle bir araya geldi.

Etkinliğin açılışında konuşan Ramazanoğlu, dertlerinin millet ve millet içindeki kadınlar olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının varlığının önemine işaret etti.

Sema Ramazanoğlu, kadının öğretmen, doktor, akademisyen, evde çalışan ve gönül veren anne olduğunu dile getirerek, bu yıl sloganının "Kadın hayattır" olarak belirlendiğini söyledi.

Kadınların, kadim medeniyetlerin izdüşümü olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, "Toplumların gelişmişlik düzeyi görmek için kadının nerede olduğuna bakmak yeterlidir. Bu anlamda güçlü bir geleneğe ve mirasa sahibiz. Kuşkusuz kadının nitelik bakımından güçlü olması, aileyi ve toplumu daha yukarı çıkaracak ve yüceltecektir. Kadın olmadan aile, aile olmadan toplum olmaz. O nedenle kadının hem aile hem de toplum içerisindeki statüsünü önemsiyor ve bu çerçevede sosyal politikalar geliştiriyoruz" diye konuştu.

Sivil toplumun, toplumsal ve demokratik gelişme ile ekonomik kalkınmanın önemli bir unsuru olduğunu anlatan Ramazanoğlu, sivil toplum kuruluşlarının yeni proje uygulamalarıyla ortaya yeni bir vizyon koyduğunu aktardı.

"Modern Türkiyemizin inşası için hep birlikte çalışalım"

Bakanlık olarak kadınların eğitimine önem verdiklerini aktaran Ramazanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile bu çerçevede önemli projeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, bu kapsamda kız çocuklarının okulda kalma sürelerini artırmak için çaba sarf ettiklerine vurgu yaparak, bu sayede birçok sosyal problemin de çözüleceğini söyledi.

Kadınların eğitim ve istihdamının önemine dikkati çeken Ramazanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu dönemlerde gelin hep birlikte modern Türkiyemizin, ileri demokrasimizin inşası için hep birlikte çalışalım. Sadece büyükşehirlerimizde değil, Doğu'dan Batı'ya ülkemizin tüm şehirlerinde kadın sivil toplum kuruluşlarımıza hizmet edelim."