ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da kadınlar ihtiyaç sahiplerine yardım yemeği düzenledi.

Korunmaya Muhtaç Çocuk, Engelli ve Yaşlılar Derneği tarafından bir otelde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Perihan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'nın eşi Reyhan Kaya ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri katıldı.

Demirbaş, burada yaptığı konuşmada, organizasyonu yapanları kutladı. Hayırsever insanlarla bir arada olmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Demirbaş, "Bu kadar gönüllü bayanı bir arada gördüğüm için çok mutluyum, hepinize teşekkür ediyorum. Bugün protokol olarak değil, sizler gibi bir gönüllü olarak aranızda bulunuyorum. Meslek hayatım boyunca şunu gördüm ki görev olarak yaptığınız işler değil, gönüllü olarak yaptığınız, kalpten yaptığınız işlerde çok büyük başarı elde ediyorsunuz. İnşallah buradan çıkan sonuçlarla çok güzel işler yapılacak" dedi.

Valilik olarak önemli işler yaptıklarını dile getiren Demirbaş, "Sevgi evlerinde çocuk evlerinde çok büyük gelişmeler oldu. Bizim çocuklarımızın ne kadar yemekleri güzel olsa da kıyafetleri güzel olsa da harçlıkları olsa da en büyük eksikliği aile sıcaklığı, sevgi. İçten bir şekilde başlarının okşanması. Bunun için Çankırı'nın Dudu teyzeleri, Dudu anneleri var, onun da güzel bir ekibi var, sizler varsınız" diye konuştu.

Katılımcılardan istekte bulunan Demirbaş, "Bizim 70 çocuğumuz var, lütfen onlara koruyucu aile olun. Çocuklarımızın yemeğe, hediyeye, başka şeylere ihtiyacı yok. Gerçekten koşulsuz sevgiye ihtiyacı var. Başlarını okşayın akşam sofranıza oturtun. Dilerdim ki her ilde, görev yaptığım her ilçede Dudu teyzeleri olsa. Ahmet ağabeylerin, Ayşe ablaların sayısı artsa. Bu vesileyle okyanusta bir damla olmamıza vesile olan ekibe teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dernek başkanı Dudu Sevindim ise uzun zamandır dernek olarak yardım çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Daha çok insana ulaşmak istediklerini anlatan Sevindim, "Daha çok insana ulaşabilmem için yardım amaçlı bir yemek düzenledim. Bu yemeğin amacı da Çankırı'daki fakirlere yardım etmek. Sizin de katkınız olsun diye böyle bir yemek düzenledim. Ayağınıza sağlık, Allah razı olsun" dedi.

Etkinlikte Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri, yerel kıyafetlerin sergilendiği bir defile yaptı. Programda toplanan para, yardıma muhtaç insanlar yararına kullanılacak.