KAYSERİ (AA) - UEFA'nın 4 yıldız verdiği stadyumlar arasında bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcileri tarafından saha bakım eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim şartları, çimin genel durumu, müsabaka takvimi, kök durumları incelenerek çim besleme, gübre programlarının düzenlenmesi, mevsimsel ve muhtemel hastalıklara karşı koruyucu tedbirlerin alınması, bölgenin ve stadyumun yapısına uygun çim türlerinin tespiti, mevcut durumun ıslahı ve tohum karışım oranlarının mevsimsel olarak hazırlanması gibi konuların detaylı bir şekilde işlendiği eğitim Kadir Has Stadı toplantı salonunda gerçekleşti.

Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Ziraat Türkiye Kupası, U 20 Dünya Kupası Maçları, Ziraat Türkiye Kupası Finali, Süper Kupa Finali, A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa ve Dünya Futbol Şampiyonası elemeleri grup maçları gibi birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapan Kadir Has Stadyumu, arena konseptindeki stadyumlar arasında yıllık ortalama 40 toplamda ise 256 karşılaşmaya ev sahipliği yaparak bu konuda Türkiye'de tek stadyum olma özelliğini koruyor.

Dünyada şu anda aktif olarak 2 takımın maçlarının oynandığı arena konseptindeki yedi stadyumdan birisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Sezon öncesi, ortası ve sezon sonunda çeşitli bakım ve Ar-Ge projeleri ile müsabaka yoğunluğuna rağmen sorunsuz olarak işletim ve bakım hizmetleri yürütülen Kadir Has Stadyumu, TFF yöneticileri tarafından da örnek gösteriliyor.