ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Çubuk ilçesinde Suriyeli 130 aileye bağışçılardan gelen kurban etlerini dağıttı. 

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Çubuk İlçe Müftülüğü önünde gerçekleştirilen kurban eti dağıtımı öncesi, ilçede barınan 130 aileye kart verildi. Bu kartlarla gelen sığınmacılara poşetler içerisinde kurban etleri teslim edildi.

KAGEM Suriye Projesi Ankara Sorumlusu Handan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da bulunan Suriyeli ailelere bağışçılardan gelen adaklık ve hayır amaçlı kesilen kurban etlerini dağıttıklarını söyledi.

Erdoğan, her ay yaklaşık 300 aileyi bu şekilde sevindirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çubuk'ta da bugün bize bağışçılarımızdan gelen adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek toplam 130 aileye dağıtılmasını sağladık. Bununla ilgili net bir sayı veremesek de her ay düzenli olarak bizim dağıtımlarımız devam etmektedir. Dağıtımlarımız bazen haftalık, bazen de 15 günlük oluyor. Ortalama aylık olarak 300 aileye ulaşarak kurban eti dağıtıyoruz. Bunların yanında ayrıca Kurban Bayramı'ndaki organizasyonlarımız ve gıda yardımlarımız da oluyor."

KAGEM olarak Ankara'da Suriyeli misafir çocuklara yatılı eğitimler de verdiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ankara'da biz şu anda 3 bölgede Suriyeli çocuklara eğitim veriyoruz. Çubuk'ta da bu eğitimi veriyoruz. Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeleri için onlara okuma imkanı sunuyoruz. Bu projemiz tamamen ücretsiz olarak Suriye projesi dahilinde yapılmaktadır. KAGEM olarak dil eğitimini de sayarsak toplam 150 civarında Suriyeli öğrencimize eğitim vermekteyiz."