ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da göç ederken indiği Kızılırmak'ta kanadının kırılması nedeniyle mahsur kalan leylek, köylüler tarafından 4 gün süren uğraşın ardından kurtarılarak tedavi için yetkililere teslim edildi.

Havaların soğumasının ardından sıcak bölgelere göç eden leylekler, 4 gün önce güzergahlarında bulunan Kızılırmak ilçesine bağlı Karamürsel köyünde Kızılırmak Nehri'ne indi. Burada kanadı kırılan leyleklerden biri, ırmağın ortasındaki kum adasında mahsur kaldı.

Leyleği fark eden vatandaşlar, kurtarmak için çaba harcasa da kaçması nedeniyle başarılı olamadı. Köylüler, 4 günlük mücadelenin ardından leyleği yakalayarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. 

Karamürsel köyü muhtarı Ufuk Alabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleği 4 gün önce kum adasında gördüklerini söyledi.

Irmağın ortasında bulunan kum adasında kaldığı için yabani hayvanların leyleğe zarar veremediğini dile getiren Alabay, "Etrafı su kaplı olduğu için kurt , köpek ve tilkinin yiyemeyeceği bir yerdeydi. O nedenle bugüne kadar herhangi bir canlı zarar veremedi" dedi. 

Leyleği yakalayabilmek için uzun süre çaba harcadıklarını anlatan Alabay, "Birkaç gündür kum adasına gidip leyleği yakalamaya çalışıyorduk ama yakalayamıyorduk. Bugün suya girip bunu başardık. Leyleği görevli arkadaşlarımıza emanet ettik. Artık bakımını onlar yapacak" diye konuştu.

Köy muhtarından alınan leylek, tedavisi yapıldıktan sonra hayvan bakımevine götürülerek korumaya alındı. Leylek, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.