ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Yunus Emre Devlet Hastanesinde görev yapan psikiyatri uzmanı Fadime ​Yurtseven'in yakalandığı kanser hastalığına karşı verdiği savaş, diğer hastalar için de örnek olacak nitelikte. 

Tedavi sürecinde yaşadığı bir çok acı ve olumsuzluğa rağmen umudunu ve inancını kaybetmeyen Yurtseven, kanseri yenmeyi başardı.  

Psikiyatri uzmanı Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce nadir rastlanan ve "tehlikeli" görülen "Tuba kanseri"ne yakalandığını söyledi.

Hastalığını öğrendikten hemen sonra tedaviye başlandığını ve bu nedenle 9 ay görevine ara verdiğini anlatan Yurtseven, "Ameliyat oldum, kemoterapi tedavisi gördüm. Tam 'iyileştim' derken yeniden 'ameliyat olmam gerektiği' söylendi ve bir kez daha operasyon geçirdim" dedi. 

Yurtseven, kanser hastaları için en önemli şeyin moral olduğunu vurgulayarak, tedavisi sırasında bir çok kayıp ve olumsuzluk yaşadığını belirtti.

İkinci ameliyatı öncesi babasını kaybettiğini, 4 ay sonra da ağabeyinin ölüm haberini aldığını aktaran Yurtseven, "Bir yandan hastalığımla mücadele ederken bir yandan da en yakınlarımı kaybetmenin acısını yaşadım. Bu acıların üzerine 17 yıllık eşim ile de ayrıldık. Bunların hepsi bir yıl içinde yaşandı ancak tüm bunlara rağmen hayata tutunmayı istedim ve bunun için çok önemli bir mücadele verdim" diye konuştu. 

Yurtseven, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen içindeki yaşama isteğini hiç kaybetmediğini ve hastalığını yenmeyi başardığını vurgulayarak kanser hastalarına şu tavsiyelerde bulundu: 

"Bir insan için gerçekten zor süreçti. Hastalığa yakalandıktan sonra önce babamı, sonra ağabeyimi kaybettim, ardından da eşimden ayrıldım ancak asla umudumu ve inancımı yitirmedim ve bu hastalığı yendim. Sevdiğim görevime bir başka şevkle devam ediyorum. Kanser hastaları asla umutlarını ve inançlarını kaybetmemeli. Kendilerine olan güven, sevgi ve inançları ile dimdik ayakta durmalılar. Hayata farklı bir pencereden bakıp bir sonraki güne mutlu başlamalılar, hayatın anlamını hissetmeliler. Yaşadıkları acıları ve hüzünleri geride bırakıp hastalığı yenmenin hesaplarını yapmalılar."

Psikiyatri uzmanı Yurtseven, hastalığı süresince yaşadıklarını, "Eteğini Toplamadan Yürümek" adını verdiği kitabında aktardığını sözlerine ekledi.