Dövüş sporlarına olan merakı yüzünden 12 yaşında başladığı boks sporunda profesyonel düzeyde üstün başarılar sergileyen Gülhan Sarı, 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını da ringlerdeki rakipleri gibi yenmeyi başardı. Gülhan Sarı, şimdi ise hayattan aldığı enerjiyi insanlara aktararak, yaşam koçluğu yapıyor.

“ÖĞRENDİĞİMDE HASTALIĞIN SON EVRESİNDEYDİM”

Babasının en yakın arkadaşının dünya boks şampiyonu olmasının boks yapmaya başlamasında büyük etkisi olduğunu söyleyen Gülhan Sarı, “Bu yola babamın en yakın arkadaşıyla çıktım. Uzun süredir boks yapıyorum ve bu süre benim adıma çok güzel geçti. Aktif olarak spor yaptığım için sürekli hastaneye gidip sağlık kontrollerimi yaptırıyorum. Fakat hastalığım fark edilmemiş. Dövüşlere hazırlanırken bir kitle hissettim. Göğüs ve kemik kanseri olduğumu öğrendiğimde hastalığın artık son evresindeydim. Tedavi olmak için Türkiye’ye geldim ve hayatım çok değişti” dedi.

“GÜNDEN GÜNE ERİDİĞİMİ HİSSEDİYORDUM”

Hastalığı yenmesindeki en büyük avantajının spor yapmak olduğunu söyleyen Gülhan Sarı, “Kanseri sporla yendim. Yaşam kalitesini yüksek tutabilmek için spor yapmak şart. Kemoterapi alırken bile sporumu hiç ihmal etmedim. Kemoterapi çok zor bir süreç. Günden güne aynada eridiğimi hissediyordum. İnsanlar kemoterapiden sonra kalkamazken ben zorla yürüyüşe gidiyordum. ’Ben bu hastalığı yenmek zorundayım’ düşüncesini benimsedim ve hep bu doğrultuda hareket ettim. Bugün bu hastalığı atlattıysam, bu spor sayesinde oldu” diye konuştu.

“HER YUMRUKTA HASTALIĞIMA VURDUM”

Doktorların test sonuçlarını gördüğünde çok şaşırdığını belirten Gülhan Sarı, “Aslında bu kadar sağlık kontrolüne rağmen hastalığım anlaşılmadı. Ben birazda Almanya’ya küserek Türkiye’ye geldim. Buradaki doktorlarım bana “Bu evrede bir hastanın ayakta olması çokta inanılacak bir şey değil” dediler. Ama hiçbir zaman kendimi dinlemedim. Hastalığımın arkasına sığınmadım. Ben hastayken, her yumrukta hastalığıma vurdum. Tek düşüncemde ’Ben spor yapıyorum, sağlıklıyım, ve seni yenerim’ oldu” dedi.

“KESTİRDİĞİM SAÇLARIMI KAYNAK YAPTIRDIM”

Kemoterapi ile birlikte saçlarının dökülmeye başladığını ifade eden Gülhan Sarı, “Kel olmadan önce saçlarım dökülmeye başladığında kuaföre gittim. Kuaföre, “Saçlarımı sakla ben onları daha sonra kaynak yaptıracağım” dedim. Yani o zaman bile hastalığı yeneceğime emindim. Saçlarım çıkmaya başladı ve hemen kestirdiğim saçlarımı kaynak yaptırıp kullanmaya başladım. Yarım sene önce kel bir kız varken insanlar şimdi baktığında saçları olan bir Gülhan Hoca görüyorlar” şeklinde konuştu.

“BOKS ANTRENÖRLÜĞÜ YAPAN TEK BAYANIM”

“Öğrencilerime dövüşmeyi değil stres atmanın yollarını öğretiyorum” diyen Gülhan Sarı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Adana’da boks antrenörlüğü yapan tek bayan hocayım. Maalesef Türkiye’de bu spor halen çok fazla bilinmiyor. Daha yeni yeni bayanlar özel dersler almaya başladı. İnsanlar ilk geldiklerinde çok sıcak bakmıyor fakat yaptığımız demo çalışmasında çok keyif alarak boks yapmaya karar veriyorlar. Ben öğrencilerimle çok keyifli zaman geçiriyorum ve onların da keyifli zaman geçirmelerine yardımcı oluyorum. Çocukken sokaktaki erkek çocukları hırpalardım. Aslında yaptığım yanlıştı ama geldiğim nokta çok güzel. Yaşam yolculuğum ringlerde başladı ve şimdi yaşam koçluğu yapıyorum."