NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, özellikle peribacalarının yoğun olarak bulunduğu alanlarda güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla MOBESE kamerası sayısının artırılacağı bildirildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl ortalama 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesindeki 7 noktanın MOBESE kameraları aracılığıyla 24 saat izlendiğini ifade etti.

Bölgedeki güvenlik ve hizmet kalitesinin artırılmasını hedeflediklerini kaydeden Ceylan, turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Ürgüp ilçesi ile Ortahisar beldesi ve Mustafapaşa köyüne yeni kameralar yerleştirileceğini belirtti.

Yerel yönetimler ve sektör temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde bu yönde karar alındığına dikkat çeken Vali Ceylan, şunları söyledi:

"Kapadokya'da turizme yönelik hizmet kalitesi ve güvenliğin artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgede geçen yıl vadilerin güvenliğiyle ilgili olarak kamera sistemine geçmiştik. Bu sistemi daha da yaygınlaştırmak için yeni bölgeler keşfettik. Özellikle Ürgüp, Mustafapaşa ve Ortahisar'da bölgenin kontrolünün daha güvenli hale gelmesi için yeni kamera sistemleri kurmayı ve en kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bizim için önemli olan Kapadokya'daki turizmin geliştirilmesi. Bu amaçla da valiliğimiz, yerel yönetimlerimiz ve sektör temsilcileriyle görüşmeler doğrultusunda, Kapadokya'da turizmi bir önceki yıla kıyasla daha ileriye götürmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz."