NEVŞEHİR (AA) - Sosyal paylaşım sitesinde oluşturdukları etkinlikle bir araya gelen gönüllü çevreciler, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin yürüyüş güzergahı olan vadilerde temizlik yaptı.

"Gelecek asırlara, temiz Kapadokya" sloganıyla Kapadokya bölgesinde en çok tercih edilen yürüyüş yollarından Kızılçukur, Kılıçlar ve Güllüdere vadilerinde çöpleri toplayan gönüllü çevreciler, "Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen bölgeye sahip çıkalım" çağrısında bulundu.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin doğa yürüyüşü yaptığı vadilerde belirli alanlarda çöp kovaları bulunmasına rağmen etrafa rastgele atılan pet şişeler ve diğer çöpleri toplayan gönüllü çevreciler, bu tür etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

Etkinliğe katılanlardan yazar Tunar Çalışkan, çevreye atılan bir plastiğin bütün çevreye zarar verdiğini belirterek, "Günümüz toplumu her şeyi sömürüyor. İnsanı, emeği, sevgiyi en kötüsü de çevreyi sömürüyor. Temizlik imandandır, Müslüman çevreye zarar vermeyen insandır" diye konuştu.

Bayram Şahin adlı gönüllü ise dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya'ya sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Yabancıların bölgeye daha çok sahip çıktığını aktaran Şahin, "Bizim bu bölgeleri kirletip, bu emanetleri yok sayıp gelecek nesillere harap bitap pislik içinde teslim etmeye hakkımız yok" dedi.