NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Göreme beldesinde vadi yürüyüşü sırasında köpeklerin saldırısına uğradığı öne sürülen İngiliz turist, hastaneye kaldırıldı.

İddiaya göre, Zemli Vadisi'nde gezerken önüne çıkan bir grup köpeğin saldırısına uğrayan Alexander Economou yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve arkadaşlarından yardım isteyen Economou, ambulansla Kapadokya Hastanesine kaldırıldı.

Tedavisi devam eden Economou, gazetecilere yaptığı açıklamada, vadi içerisinde gezerken bir grup köpeğin saldırısına uğradığını belirterek, "5 veya 6 köpek birden bana saldırdı. Beni yerde sürüklemeye başladılar. O an çok koktum. Bir süre sonra köpeklerden kurtulmayı başardım ve telefonla arkadaşlarımdan yardım istedim. O anda çok korktum ve endişelendim. Bir an için öleceğimi düşündüm. Sonra çevredekilerde yardım etti ve hastaneye geldim. Şu anda sancılarım var ancak bana burada çok iyi bakıyorlar" dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Akar ise hastanın hayati tehlikesinin olmadığını ifade ederek, "Hastamız geldiğinde çok fazla yarası ve kanaması vardı hemen ameliyata aldık. Burada ısırık olan bütün bölgeler serumla ve sabunlu suyla yıkandı. Tetanos ve kuduz aşılarını yaptık. Sonrasında dikişler atıldı. Günlük pansumanla takip ediyoruz. Şu anda hayati tehlikesi yok" diye konuştu.