NEVŞEHİR (AA) - Murat Kaya - Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezlerinden Kapadokya'da uçuş yapılan gün sayısının azalmasına rağmen geçen yıl yaklaşık yarım milyon turist bölgeyi havadan izledi.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancının ziyaret ettiği Kapadokya'da, ortalama her 3 turistten biri sıcak hava balonuna biniyor.

Hava şartlarının en uygun olduğu sabah saatlerinde Göreme beldesinden kalkan balonlar, Erciyes ve Hasandağı'ndan fışkıran lavların oluşturduğu peri bacaları ve doğal güzellikleri havadan izlemek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kapadokya'da hava şartlarının uygun olması durumunda yılda ortalama 300 gün uçuş yapılabildiğini, turizm sezonunda bazı günler yoğunluk dolayısıyla 150 balonun havalandığını söyledi.

Bölgeye gelen turistlerin balona binip Kapadokya'yı gezme fırsatı bulduğunu anlatan Cingil, "2014'te 319 gün uçuş gerçekleşirken, 26 bin 708 sıcak hava balonunda 434 bin 639 yolcu bölgeyi havadan izledi. 2015 yılında ise 266 gün uçuş gerçekleşmesine karşın, 27 bin 775 sıcak hava balonuna 498 bin 812 yolcu bindi. Bu rakamlara göre, sıcak hava balonuna ilgi bir önceki yıla göre yüzde 14 arttı" diye konuştu.