Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’na, yeni dezenfeksiyon istasyonu kuruldu. Bulgaristan’dan giriş yapan TIR ve küçük araçlar için kurulan dezenfeksiyon istasyonu, yeni yılda hizmet vermeye başlayacak.

Kapıkule Sınır Kapısı’na kurulan dezenfeksiyon istasyonu, Bulgaristan gelen araçlara ilaçlı suları fan sistemiyle püskürtecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yeni kurulan dezenfeksiyon istasyonundan geçen küçük araçlardan herhangi bir ücret alınmayacağını belirterek, "Mütekabiliyet esasına göre sadece Bulgar TIR’larından girişte 15 euro alınacak" dedi.

“GEÇİŞ ÜCRETİ 15 AVRO OLACAK”

Vali Şahin, konu ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Mütekabiliyet esasına göre lastik dezenfekte işlemleri iki ay öncesinden Diş İşleri ve Tarım Bakanlığı’ndan gelen talimatlarla bunun gerçekleştirilmesi istendi. Çalışmaları ben daha önce zaten yapmıştım şu anda Kapıkule’de dezenfeksiyon istasyonu kurulmuş oldu. Daha önce tüm araçlardan alınması gerekirken biraz önce gelen emirle sadece Bulgar TIR’larından girişte 15 euro karşılığı Türk parası alınacak. Diğer hiçbir araçtan ücret alınmayacak. Gerek Bulgar olsun, gerek Yunan olsun gerekse Türk araçlarından hiçbir şekilde ücret alınmayacaktır. Aslında bu da sevindiricidir. Buraya Cumartesi, Pazar günleri bine yakın Yunanistan’dan Bulgaristan’dan araçlar geliyor. Biz bunların hepsinden 3 lira 5 lira para alsaydık bu gelişler azalabilirdi. Bu bakımdan ben şahsen sevindim bu işe. Onlardan ücret alınmayacak ama biz dezenfekte işlemlerini yapmış olacağız" diye konuştu.