Yunanistan’dan İtalya’ya sefer yaptığı sırada yanmaya başlayan feribottaki Türk yolcularla ilgili Kappa Tur yetkilisi Osman Aysen, açıklama yaptı. Aysen, “Bizim firmamız aracılığıyla yolculuk yapan 35 kişi var. Bildiğimiz kadarıyla 4 yolcumuz İtalya’ya götürülmüş” dedi.

Yunanistan’dan İtalya’ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta çıkan yangın sonucu yolcuları kurtarma operasyonu devam ediyor. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor. Yaralıların olduğu faciada feribotta bulunan Türklerin geziye katılmak için kullandığı Kappa Tur’un İstanbul yetkilisi Osman Aysen açıklama yaptı.

Olayla ilgili Pazar sabahı bilgi edindiklerini kaydeden Aysen, “Olayla ilgili Pazar sabahı saat 05:00’de haberimiz oldu. Rehberler aradı. Kaptan tahliye emri vermiş. O saatten beri şirkette gelişmeleri takip ediyoruz. Şuana kadar bize gelen bilgi gerek. Rehberlerimizden gerek Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir yaralı ve ya ölü olmadığı yönünde bu sevindirici” dedi.

“YANGININ BÜYÜME İHTİMALİ YOK”

Bazı yolcuların tahliyesinin yapıldığını söyleyen Osman Aysen, “Şuana kadar belli yolcuların tahliyesi yapılmış. Bunların ne kadar Türk olup olmadığı, hangilerinin bizim yolcumuz olduğu teyit edemedik. Bildiğimiz kadarıyla 4 yolcumuz İtalya’ya götürülmüş. Dışişleri Bakanlığı bizden daha bilgili bu konuda. Yangının büyüme ihtimalinin olmadığını öğrendik” şekline konuştu.

“FİRMAMIZ ARACILIĞIYLA YOLCULUK YAPAN 35 KİŞİ VAR”

Turları ile geziye katılan 35 kişi olduğu bilgisini veren Aysen, “Geminin herhangi bir batma tehlikesi olmadığı söylendi. İtalyan savaş gemisi gemiyi çekmeye başlamış halat kopmuş tekrar çekmeye çalışıyor. Bizim firmamız aracılığıyla yolculuk yapan 35 kişi var. Dışişleri Bakanlığı’nın bildirdiği 53 kişiden 35 ‘in üzerindeki diğer Türk vatandaşların bizim turumuzla ilgisi yok. Hangi amaçla orada olduklarını bilmiyoruz. Bu bir haftalık tur. Türkiye’den çıkıp Selanik gezilip, Roma yapılıp aynı yoldan geri geliniyordu. Selanik gezi yapıldıktan sonra böyle bir olay meydana gelmiş. Turun ikinci günü akşamı gibi 3’üncü gününe girerken” diye konuştu.