Karadağ’da tarihi Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmaları Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

Karadağ’ın güneyinde bulunan ve nüfusunun yaklaşık yüzde seksenini Müslümanların oluşturduğu Ülgün (Ulçin) şehrindeki Osmanlı mirası taşınmaz kültür varlıkları, TİKA tarafından yeniden onarılıyor.Bu çerçevede, Ulçin şehir merkezinde bulunan tarihi Pulti Türbesi’nin bakım ve koruma çalışmalarına TİKA tarafından başlandı.

TİKA Podgoritsa Koordinatörlüğü tarafından,yeni proje alanlarının belirlenmesi ve olası işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi amacıyla Ulçin şehrine yapılan ziyarette, şehir merkezindeki otoparkın hemen yanında bulunan Pulti Ailesi’ne ait olduğu öğrenilen türbenin oldukça kötü durumda bulunduğu tespit edilmişti.

TİKA tarafından yapılacak bakım ve koruma çalışmaları çerçevesinde,4 ayak üzerinde oturan kubbeli Türbe’nin dış ve iç cephesinde genel bir taş temizliği yapılacak. Kubbenin bakımı gerçekleştirilecek veçevresi tel ile kapatılarak korunmaya alınacak.Sözkonusu bakım ve koruma çalışmalarının 1 ay süre zarfında tamamlanması öngörülüyor.