Ulaşımda zaman zaman aksamanın yaşandığı Sertavul Geçidi'nde çekici ve tırların geçişine izin verilmiyor. Trafik ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü bölgede, sürücülerden araçlarına zincir takmaları isteniyor.

Karaman Mersin karayolu 3. kilometrede bulunan bir petrol istasyonunda bekletilen çekici ve tırların şoförlerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çorba ve ekmek ikram edildi. Araçlarında kalmak istemeyen sürücüler için ise polisevi ile öğretmenevinde yer ayırtıldığı öğrenildi.

Sürücüler ikramdan memnun kaldıklarını dile getirdiler. İstanbul'dan Mersin'e yük götüren tır şoförü İbrahim Koca, yetkililere teşekkür etti.

Her dakika polislerin yanlarına gelerek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduklarını ifade eden Koca, şunları belirtti.

"Çorbamızı getirdiler, yemeğimizi verdiler. Bizi konaklamamız için polisevine davet ettiler. Allah devletimizden razı olsun. Polisimiz bizimle ilgileniyor. Burada beklerken yalnız olmadığımızı hissettik. Teşekkür ediyoruz. Bizler sabahtan bu yana araçlarımızın içinde bekliyoruz. Fakat memur arkadaşlar devamlı soğukta dışarıda bizim için çalışıyorlar. Bu insanlara kurşun sıkanlar var. Polis daha ne yapsın. Devletimiz daha ne yapsın."

Karayolları 33. Şube Şefliği ekipleri ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.