KARAMAN (AA) - Karaman'da bir hayvan çiftliğinde kazı yapılması sırasında Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) giden doğal gaz ana borusu patlatıldı. OSB'de doğal gaz ile üretim yapan işletmelerde üretim durdu.

 Edinilen bilgiye göre, çiftlikte iş makinesi ile kazı yapılırken, kepçenin OSB'ye doğal gaz veren ana boruyu parçalaması sonucu patlama oldu.

Patlamanın duyulmasıyla bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polisin olay yerini boşaltarak güvenlik önlemi almasının ardından yetkililer gaz akışını durdurdu.

Olayda can kaybı ve yaralanan olmazken, OSB'de doğal gaz kullanan işletmelerde üretim durdu.

 Doğal gaz dağıtım ve altyapı faaliyetlerini sürdüren Enerya'nın Karaman İşletme Müdürü Abdulkadir Kılıç, bölgede incelemelerde bulundu. 

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazı yapılırken kepçenin OSB'ye giden çelik ana boru hattını patlattığını söyledi.

 Can kaybı ve yaralı bulunmamasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Kılıç, "Ekiplerimizle birlikte olay yerindeyiz. Çalışmalara başladık. Beş saat gibi bir süre zarfında OSB'ye gaz vermeyi düşünüyoruz. Olay araştırılıyor" dedi.