KARAMAN (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Karaman'da Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayide çalışan alt gelir grubundaki işçileri ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Turan, inşası süren TOKİ yatırımlarını incelemek üzere geldiği Karaman'da Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret etti.

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çalışan işçiler için yapılan konutları inceleyen Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaman'da, Türkiye'ye örnek olacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Turan, Karaman'daki Piri Reis Vadi Projesi'ninde Anadolu'daki bir çok projeye rehberlik edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan alt gelir gurubundaki vatandaşlarımız taksit öder gibi, kira öder gibi ev sahibi olacak. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde bu alan 15-20 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir Karaman merkezi olacak. Şu anda 428 konut inşa ediliyor. 32 derslikli bir okul inşa ediyoruz. Önümüzdeki bir, bir buçuk ay içerisinde ek olarak asgari 500-600 konutun daha ihalesini yapacağız. Buradaki konutlarımızın tamamı alt gelir gurubundaki işçi arkadaşlarım ve emekliler için. Sayın Başbakanımız haziran ayında açıkladı. Emeklilerimize, TOKİ'nin yaptığı konutlarda yüzde 25 alım hakkı tanıyacağız."

- Hadim ve Taşkent'te TOKİ çalışmaları sürüyor

Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçelerindeki yatırımları da yerinde inceleyen Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin Türkiye'de konuta ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar için tek dost eli kuruluş olduğunu aktardı.

Turan, hiç bir ülkede TOKİ uygulamasının olmadığını,  yurt dışında, "100 dolar taksitle ev veriyoruz" dediklerinde buna kimsenin inanamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Taşkent ve Hadim'de 2 tane konut projemiz var. Müteahhit arkadaşımız da mobilizasyonu tamamladı. Tevafuken de beton dökümüne geldik. Buranın kışı sert. Sert kış başlamadan kaba inşaatlarını bitirip çatılarını kapatacağız inşallah. Taşkent küçük bir ilçe olmasına rağmen kadim ilçelerden bir tanesi. Tarihi çok eski. Şimdi inşallah bu şantiyemizle birlikte Selçuk Üniversitesi'ne TOKİ olarak bir yüksekokul binası yapacağız. Burada eskimiş bir ilçe merkezi var. Bunun için kentsel dönüşüm konusunda da vatandaşlarımızla beraber, onların rızasına dayanarak bir projemiz var. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımızla istişare ettik. İnşallah bir daha sonraki gelişimizde TOKİ’nin Taşkent ilçesinde 3 tane şantiyesi olacak."