KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi, Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nde bulunan aile danışma merkezinde, görevli psikolog tarafından evlenecek olan çiftlere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.
Karaman Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Karaman Belediyesi Evlendirme Memurluğu'nun Kadın Aile Hizmetleri bünyesine alınarak, Mümine Hatun Spor ve Kültür Merkezi'nde hizmet vermeye başladığı belirtildi.
Çiftlere nikahlarından önce merkezde görevli psikolog tarafından ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Evlenecek olan çiftler nikâh işlemlerini burada tamamlayarak hayatlarını birleştiriyorlar. Psikolog evlilik boyunca, iyi aile olmak, yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında çiftlerin davranış ve tutumlarının nasıl olması konusunda önemli bilgiler veriyor. Aile danışmanlığı hizmetine müracaat eden çiftlere sertifika veriliyor. Her anlamda iyi bir toplum için sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde iyi aileler inşa etmeliyiz. Aile temellerinin sağlam atılması amacıyla evlenecek olan çiftlere yönelik aile danışmanlığı hizmeti veriyoruz."