Kerim Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Orhaniye Kışlası'nda vatani görevini yaparken, Kore Savaşı'na katılacaklar açıklandığında, silah arkadaşlarıyla devletin verdiği emri seve seve yapmak için hazırlıklarını yaptıklarını anlattı.
Çevresinde kendisine "Kaç, gitme! Oraya giden geri gelmez" diyenlerin olduğunu dile getiren Ergin, silah arkadaşlarıyla savaşa katılmak üzere deniz yolculuğuyla Kore'ye gittiğini söyledi.
Burada 14 ay boyunca uçaksavar silahı kullandığını aktaran Ergin, gece gündüz değişim yapmadan savaştıklarını belirtti. Bazen 15 gün boyunca yemek ulaşmadığını, konservelerle idare ettiklerini belirten Ergin, bir gecede üçüncü tabur, birinci taburun birinci bölüğü ve istihkam bölüğünün kalmadığını ifade etti.
Türk askerinin cesaretini gösterdiler
Ortamın oldukça kötü olduğunu ama Türk askerinin cesaretinden hiç ödün vermediğini dile getiren Ergin, şunları kaydetti:
"Bir seferinde etrafımızı çevirdiklerinde 'kaçalım' dediler. Buna müsaade etmedim. Zaten gitsek 'şehit' olacaktık. Uçaksavar silahıyla sürekli ateş ettim. Başarılı da olduk. O cesareti göstermeseydik, Türk tugayı kalmayacaktı. Hiç korkmadım. Yaşayıp yaşamayacağımı bilmezdim. Mermiler yanımızdan vızır vızır geçiyordu. Uçaklar geldiğinde düşürürdük. Arkadaşlarımız yanı başımızda şehit olurdu. Kendimizin bir saniye sonra yaşayacağımızı bilmezdik. 'Allah'ım, esir olmaktansa ölsek, ondan iyidir' derdik."
"Tehlikeli görülen yerlerden başarıyla çıktık" 
Ergin, Kore'de Türk askerinden hep övgüyle bahsedildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Biz atış yaptığımızda 'Türkiye böyle askerler yetiştirmiş' derlerdi. Bunları yaptık biz. Alamadıkları çok tehlikeli yerlere bizi yönlendirirlerdi. Geri çekilmemiz olmaz ve orayı alırdık. Bundan iyi kahramanlık olur mu? Türk'ü el üstünde tutarlardı. İyi savaşıyorduk, geri döneceğimizi hiç düşünmedik. Türk askerinin şanı, cesareti var. Türkler nereye gitse her zaman başarılı olur."