KONYA (AA) - Karapınar Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, "Kitabımı ve oyuncağımı paylaşıyorum" projesi kapsamında Yeşilyurt Mahallesi Kemal Cantürk İlkokulu ile ana sınıfı öğrencilerine kitap ve oyuncak gönderdi.

Karapınar Cumhuriyet İlkokulu, geleneksel hale gelen "Kitabımı ve Oyuncağımı Paylaşıyorum" projesini bu sene EKİP42 (Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi) ile birleştirip Karapınar Yeşilyurt Mahallesi Kemal Cantürk İlkokulu öğrencilerine kitap ve oyuncak yardımı yaptı.

Okul Öğrenci Meclisi Üyeleri tarafından organize edilen projeye öğrenciler yoğun destek verirken, okulda kurulan bir komisyon tarafından toplanan kitaplar ve oyuncaklar tasnif edilip paketlendi.

- Amaç paylaşım

Yeşilyurt Kasabası Kemal Cantürk İlkokulu ana sınıfı öğrencilerine oyuncak, 1.2.3. ve 4. sınıf öğrencilerine ise kitap hediye edildi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Özgür İlhan, "Amacımız; paylaşmayı, dayanışmayı ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek” diyerek şunları söyledi:

"Buradaki öğrencilerin gözlerindeki mutluluk, yaptığımız işin doğruluğunu gösteriyor. En kıymetli hazine kitaplardır ve cehaletin ilacıdır. Değerlerimize sıkı sıkıya sarılmamız gereken günümüzün zor şartlarında en güzel değerlerden bir tanesi de paylaşmaktır. Sizler de lütfen okuduğunuz kitapları arkadaşlarınızla paylaşın, bilgi hazinelerini evlerinize hapsetmeyin. Hepinize bol okumalı, sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim.”

- Onlar belki alamıyordur

Okul Müdürü İlhan çalışmada yaşadığı bazı duygu dolu anları ise şöyle paylaştı: "Proje sürecinde iki kez yoğun olarak duygulandığım an oldu, birincisi oynamaya kıyamadığı uzaktan kumandalı kepçesini bize köy okulundaki arkadaşları için bağışlayan birinci sınıf öğrencisinin 'belki onlar alamıyordur öğretmenim, benim de bir katkım olsun' dediği an, ikincisi ise; ben de bir köy okulu öğrencisiyim ve ana sınıfı öğrencilerinin hediyelerini açtıklarında yüzlerindeki mutlulukları içimde hissettim, kendimi onların yerinde gördüm. Basit gibi görünen bu projenin içerisinde barındırdığı tüm değerlere bizler de yetişkinler olarak sahip çıkmalıyız. Belki de hayatında hiç oyuncağı olmayan öğrenciyi sevindirdik diye düşünüyoruz. Okumanın önemini, paylaşmanın mutluluğunu hep yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bizlere örnek olan tüm öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize bir kez de sizlerin önünde teşekkür etmek istiyorum. Bu projeyi her yıl yapacağız ve geleneksel hala dönüştüreceğiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç,”Günümüz modern dünyasında yeni nesil öğrencilerimiz, öğretmen merkezli teorik bilgi aktarımından ziyade, yaparak ve yaşayarak, interaktif öğrenmeyi daha çok seviyor. Bu yüzden eğitim öğretim faaliyetlerimiz öğrenci merkezli ve onların ilgisini çekecek nitelikte olmalıdır. Hazırlanan projeler öğrencilerimizin aktif olduğu etkinlikler olduğu sürece hem öğrenme gerçekleşecek hem de toplumsal yaşama katkı sağlayacaktır. Bu anlamda yürüttüğümüz Kitabımı ve Oyuncağımı Paylaşıyorum projesi ile öğrencilerimiz akranları ile anlamlı paylaşımlarda bulunarak, sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma duygularını bizzat yaşayarak, kendi geleceklerine anlamlı bir hazırlık ve yeni nesillere de izleri silinmeyecek bir hatıra bırakmış oldular” dedi.

Kitaplarını ve oyuncaklarını alan öğrenciler de, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine, çalışmalarında kendi okullarını seçtikleri için teşekkür etti.