KONYA (AA) - Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 6360 Sayılı kanun çerçevesinde merkeze uzak mahallelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada merkeze uzak mahallelerde toplamda 20 kişilik bir ekiple okul, cami çevreleri, merkezi yerleşim yerleri, ana cadde ve sokaklarında temizlik çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Çalışmaların devam ettiğini dile getiren Hançerli, şunları kaydetti:

"Cadde ve sokakların süpürülmesi, kaldırım üzerinde çıkan otların temizliğinin yanında, çalışma yapılan bölgenin ince temizliği de yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde ilçemizin en uzak kesimlerine kadar ulaşılarak vatandaşlarımızın memnuniyeti en üst seviyeye çıkarılmaktadır. İlçemizde inşaat sektörünün canlılığı, Fen İşleri Müdürlüğü ve diğer kurumların yapmış olduğu çalışmalara bağlı olarak oluşan kirlenme sebebiyle, gerek bölge denetim ekiplerimizin yapmış olduğu tespitler, gerekse vatandaşlarımız tarafından gelen taleplerin ekiplerimiz tarafından değerlendirilmesi sonucunda yıkama ve temizleme çalışmaları yapılmaktadır. Hizmetlerimiz yalnızca ilçe merkezinde değil Kızören Mahallesi, Obruk Mahallesi gibi 90 kilometre uzaklıkta bulunan Esentepe Mahallemizde de hız kesmeden sürdürülmektedir. Daha temiz, yaşanılabilir, gelecek nesillere miras bırakacağımız bir çevre için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."