SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kar dolayısıyla kapanan köy yollarının açılması için "hasta, cenaze ve doğum var" gibi asılsız ihbar yapanlar hakkında yasal süreç başlatılacağını bildirdi. 

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladıklarını aktardı. 

Kış mevsiminin Sivas'ta uzun ve soğuk geçtiğini vurgulayan Ayhan, birtakım hazırlıklar yaparak, kırsaldaki vatandaşların sorunsuz bir mevsim geçirmesini amaçladıklarını ifade etti. 

Sivas Valisi Alim Barut tarafından yayımlanan "karla mücadele talimatnamesi" kapsamında ekiplerin çalıştığını belirten Ayhan, "Bu talimatname tüm ilçelerimize bildirildi. İlçelerde kaymakamlarımız koordinesinde yapılacak olan çalışmalar merkez ve Yıldız Dağı'nda ise mobil ekiplerce yürütülecek" ifadelerini kullandı. 

Karla mücadelede İl Özel İdaresine bağlı 18 ekibin görev alacağını aktaran Ayhan, çalışmalarda önceliği hastalık, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köylere vereceklerini dile getirdi. Ayhan, şunları kaydetti:

"Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asılsız ihbarlar için yasal süreç işletilecektir. Yanlış ihbarlar gerçekten acil bir hastanın mağdur kalmasına neden olabilmektedir. Kapalı yolların açılması yönünde güçlü ve nitelikli ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın yanlış ihbarlar yaparak işlerimizi aksatmamalarını istiyor ve bu konuda kendilerinden duyarlılık bekliyoruz."

Karla mücadele çalışmalarını 197 personel ve 100 araçla yapacaklarını dile getiren Ayhan, 15 Aralık'tan itibaren kuruma yeni araçlar alacaklarını ve bu sayede merkez ve ilçelerde çok daha güçlü bir şekilde hizmet verileceğini bildirdi.

İl Özel İdaresinin karla mücadele çalışmasını 8 bin 500 kilometre yol ağında gerçekleştirdiğine işaret eden Ayhan, "Kar bizim için bir nimet ve berekettir. Karla mücadele edebilecek gücümüz ve kapasitemiz var. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız ve kışa hazırız" değerlendirmesinde bulundu.