KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde bir kişinin çöplüğe atılan cesedinin bulunması için yaptıkları eylemde, adliye binasına zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 17 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, öldükten sonra kayınbiraderi tarafından ilçe çöplüğüne atıldığı ileri sürülen Necmettin Polat'ın cesedinin yaklaşık 20 gündür bulunamamasına tepki gösteren yakınları, adliye binası önünde eylem yaptı.

Daha sonra içeriye girerek binaya zarar veren gruba polis müdahale ederek, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol uygulanarak, 9'u da mahkemece serbest bırakıldı.

- Olayın geçmişi

Sarıkamış'ta, 5 Aralık'tan bu yana haber alınamayan ve yapılan çalışmada öldüğü belirlenen Polat'ın kayınbiraderi M.U, cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. 

M.U, ilk ifadesinde Soğuksu mevkisinde bir çeşmenin önünde eniştesinin kendisine silah çektiğini iddia etmiş, "şaka yapma" diyerek hamle yaptığı sırada ateş alan silahtan çıkan kurşunun Polat'ın kafasına isabet ettiğini anlatmıştı. Araçta ölen Polat'ın cesedini ilçe çöplüğüne bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldığını, daha sonra geldiğinde cesedi yanarken gördüğünü ifade eden M.U, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.