Atatürk Havalimanı’nın Marmaray ve Taksim Metrosu’na bağlayacak olan Aksaray-Yenikapı metro hattı pazar günü açılacak. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

İstanbulluların Atatürk Havalimanı’na daha kolay ulaşmasını sağlayacak Aksaray-Yenikapı metro bağlantısı, Pazar günü açılacak. 700 metre uzunluğundaki Aksaray Yenikapı hattı ile Kartal’dan metroya binen bir yolcu, Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı’ya, buradan da Aksaray-Havalimanı -Başakşehir hattına kesintisiz ulaşabilecek. Aynı hat sayesinde Yenikapı Taksim-Hacıosman metrosuna da geçiş yapılabilecek.

Yeni açılacak hat ile Kartal - Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek. Bağlantı sayesinde Topkapı-Sultançiftliği ve Otogar-Başakşehir metro hatları ile Merter-Bağcılar tramvay hattı da Marmaray ile entegre olacak.

2019 YILINDA HEDEF 430 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM

İstanbul’da 2004 yılında 45 kilometre olan raylı sistem ağı, 2014 yılında 142 kilometreye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi 10 yılda raylı sistem ağını 97 kilometre genişletti. Şehirde şu an devam eden raylı sistem çalışmasının uzunluğu ise 109 kilometre. 2019 yılına kadar İBB 110 kilometre, Ulaştırma Bakanlığı ise 70 kilometre daha raylı sistem inşa edecek. 2019 yılında ise İstanbul 430 kilometre raylı sistem ağı ile Dünyanın önde gelen şehirlerinin arasına girecek.