Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tedavileri tamamlanan kartal ile şahin 3 Mart Dünya Yaban Hayatı gününde doğaya bırakılacak.

Geçtiğimiz günlerde Alanya’da yaralı olarak bulunan kartal ile şahinin tedavileri Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Demirtaş Hayvan Barınağında gözetim altında tutulan hayvanların 3 Mart Dünya Yaban Hayatı gününde doğaya bırakılacakları belirtildi.

"Önümüzdeki günlerde doğaya bırakacağız"

Şahin ve kartalın sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, "Geçtiğimiz günlerde birimize intikal eden kartal ve şahinin ateşli silahlarla yaralandığını tespit ettik. İki hayvanın da tedavileri belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Şu anda sağlık durumları iyi ve önümüzdeki günlerde doğaya bırakacağız" dedi.

24 Ocak’ta gelen bir ihbar üzerine yaralı şahin ile kartalı Alanya Belediyesine teslim ettiklerini belirten Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal, "Yaralı hayvanlarımızın tedavileri tamamlandı. 3 Mart Dünya Yaban Hayatı gününde doğaya bırakacağız" diye konuştu.