Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu, 15. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle verdi. Polis MYO bahçesinde gerçekleştirilen törende onur ve gurur bir arada yaşandı.

524 polis adayının mezun olduğu Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nun (PMYO) mezuniyet törenine Vali Vekili Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Jandarma Komutan Albay J. Alb. Yavuz Selim Kapancı ile çok sayıda davetli ve polis adaylarının aileleri katıldı.

“Gücünüzü kanundan, desteğinizi halkımızdan alacaksınız”

Çağdaş toplumlarda polisin önemli görevler aldığını belirten Vali Vekili Ünal Kılıçarslan, iki yıllık eğitimini tamamlayıp polis olmaya hak kazanan öğrencileri ve ailelerini tebrik ettiğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatının, emniyet ve asayişin, huzurun ve güvenin tesis ve devamı için mesai mefhumu gözetmeksizin her zaman vatandaşlarına en iyi hizmeti sunma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Vali Vekili Kılıçarslan, “Sizlerde artık bu teşkilatın birer mensuplarınız. Bundan sonra sizlere verilen görev yerine getirme gayreti içerisinde olmanız gerekiyor. Görev yaparken sürekli kendinizi geliştirme ve yenileme azmi içerisinde olun. Halkın beklentilerini en üst seviyede sağlamanız ve kamu vicdanının kabul gördüğü tutum ve davranışlarda bulunmanız önem arz etmektedir. Herkesin, kanun önünde eşit olduğu ilkesi doğrultusunda tam bir tarafsızlık içerisinde görev yapacağınızdan eminim. Gücünüzü kanundan, desteğinizi halkımızdan alacaksınız” dedi.

Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Sülün ise, 524 polis adayının emniyet teşkilatının saflarına katıldığını belirterek, “15 Temmuz gecesi, emniyet teşkilatı hiçbir şeyden taviz vermemiş, meşru otoritenin ve milli iradenin yanında hareket etmiştir. Türk demokrasi tarihine altın harflerle geçecek kahramanlıklar sergilemiştir. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizde huzur ve güvenliğin, özgürlük ve demokrasinin sağlanması için çalışıyoruz. Huzur ve güvenliğin sağlanmasında teşkilatımıza verilen görev ve sorumlulukları yerine getirebilmesi için iyi eğitim almış polislere ihtiyaç duyulmaktadır. Bir kurumun en değerli varlığı o kurumun nitelikli insan kaynağıdır. Teşkilatımızın ihtiyacı olan nitelikli polis ihtiyacını gidermek için 17-25 Aralık sürecinden sonra reform niteliğinde değişiklikler yapılması ortaya çıkmış ve böylece FETÖ terör örgütü gibi illegal yapıların polis okulu üzerindeki etkisi bertaraf edilmiştir. Özellikle 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimi, bizlere atılan bu adımların ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren polis adayı Tuğrul Odabaş, yaş kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra okulunu dereceyle bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet töreninin sona ermesinin ardından mezun olan polis adayları, şapkalarını havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören sonunda mezun polis adayları, kolbastı ve çiftetelli gibi müzik eşliğinde doyasıya eğlendi ve aileleriyle hasret giderdi.